Den magiska utomhusvigseln


Många hade nog hellre valt en utomhusvigsel om man kunde GARANTERA uppehåll och fint väder. Men i Sverige har vi ju såklart inte alltid den garantin. Men självklart finns det mycket man kan förbereda om man vill ha en utomhusvigsel. Och framförallt så gäller det att ha en plan B ifall det blir ösregn. Men för att ha en utomhusvigsel så krävs det lite förberedelser och planering för att göra den så fin och bra som möjligt. Här delar jag tre viktiga tips för att er utomhusvigsel ska bli så bra som möjligt.

3 tips till en bättre utomhusvigsel


  1. Tänk på ljudet - När man är utomhus så försvinner nästan 50% av ljudet vilket gör att man behöver tänka på att ha utrustning för ljud. Att som gäst sitta på en vigsel och inte höra allt vigselförrättaren säger eller höra när ni säger JA är väldigt tråkigt.
  2. Rama in vigselplatsen - För att verkligen markera vart vigseln är och hur gästerna förväntas vara så är det viktigt att rama in vigselplatsen. Just platsen där ni ska stå med er vigselförrättare är det vanligaste att man ramar in och då tex med en vigselbåge. Men mattor, blommor, ljuslyktor är andra små detaljer som gör platsen mer tydlig.
  3. Placera gästerna - Om man som gäst inte vet hur eller vart man ska stå eller sitta så kan man känna sig obekväm och att det kan bli missförstånd och att någon hamnar i vägen. Så att tydligt visa med tex stolar, stubbar, bänkar vart gästerna ska stå underlättar för alla.