En dag med en stor överraskning som inte ens bruden visste om!


Den 20 augusti gav jag mig iväg till Lysekil för att fotografera Sandra & Jonathans bröllop. Jag var med dom under 8 timmar och på vägen hem var det vara ett stort leende på mina läppar! Vilken dag det blev! Framförallt visste jag om ett överraskningsmoment som ingen förutom brudgummen och toastmaster visste om. Jag kan säga att det blev bröllopsfestens höjdpunkt. Du kan läsa mer för att få reda på vad överraskningen var ;) Men Jonathan började dagen på Grand hotell i Lysekil med sina grabbar för att göra sig klar för dagen. Sandra var i sin mamma och pappas lägenhet i centrala Lysekil. Så med gångavstånd var det perfekt för mig att gå emellan :)

First look & porträtt


När dom var klara med sina förberedelser var det dags för en first look innan vi skulle fota porträtten. Platsen vi valt för detta ligger vid havet men tyvärr var det väldigt hård vind denna dagen så vi fick hitta en lite mer läig plats men ändå så vi hade havet nära. Känslorna blev verkligen tydliga när Jonathan fick se Sandra för första gången på bröllopsdagen och här började deras underbara bröllopsdag på riktigt!

Vigsel


Vigseln var i Lysekils kyrka som är en utav dom största jag fotograferat bröllop i faktiskt. Så pampig alltså! Insidan går i lila och ljuset var riktat mot brudparet vilket gav fina kontraster trots allt. I alla fall i svartvitt ;) Det fanns gott om utrymme att röra sig som fotograf vilket även gjorde att jag kunde smyga fram mer och få några bilder från en annan vinkel. Det var en duo som spelade och sjöng helt MAGISKT vackert som dessutom var vänner till brudgummen. Jag grät floder under vigseln och sångerna som framfördes. Jag blir väldigt lätt röd i kyrkan, det är så stämningsfullt på nått sätt. Och trots den stora, kanske opersonliga och mindre intima känslan, så var den kärleken som fanns i kyrkan då helt magisk.

Mingel


Efter vigseln var det mingel och bröllopsmiddag på Ålevik i Lysekil. En jättemysig lokal precis vid vattnet med tillhörande dansbana och stor gräsmatta. Här hade brudparet ordnat med ett partytält för snacks och dricka. Det serverades bubbel, popcorn och baconchips! Brudparet gjorde entré och sedan var minglet i gång på riktigt. Vi passade även på att ta lite gruppfoton vid minglet, vilket brukar vara ett perfekt tillfälle för just att ta bilderna med med familjen & vännerna.

Middag & överraskning


Efter minglet var det dags för middag som var en underbart god buffé ifrån Märtas mat & catering. Bröllopsmiddagen innehäll både tal och lekar för brudparet och många tal blev väldigt känslosamma. Men sedan var det dags för den stora överraskningen. Sandra & Jonathan har nämligen en stor idol som dom följt länge och älskar. Jonathan hade därför i över ett år försökt boka den här artisten till deras bröllop som en överraskning till Sandra. Som han då tillslut lyckats med. För när klockan närmar sig 19:30 så håller Jonathan ett tal och in kommer...... Chris Kläfford!!! Se Sandras min när hon ser honom komma in på bröllopsfesten!

Golden hour


Precis innan jag åkte för dagen så smet vi ut precis utanför lokalen och fick denna magiska solnedgången med det magiska ljuset! Ja se bara! Det blev en fin avslutning på en helt fantastisk dag, även för mig som fotograf. TACK Sandra & Jonathan för att ni är ni!