Förberedelserna


Therese och Johan gifte sig i Bokenäs kyrka och hade middag & fest på Bokenäset. Det som jag verkligen gillar med Bokenäset är att man på ett enkelt sätt kan förlänga hela bröllopshelgen eftersom gästerna (dom flesta) väljer att sova över på anläggningen i egen stuga. Therese gjorde sig i ordning i parets stuga som var lite större tillsammans med sina tärnor. Johan hängde i en stuga lite längre bort ihop med sina marskalkar. Jag var på plats från 12-19:30 så blev 30 min tidigare för detta var kvällen då Håkan Hellström spelade på Ullevi. Så jag körde direkt ifrån bröllopet raka vägen ner mot Göteborg.

First look & gruppfoton


Therese & Johan valde att ha first look och porträtt före vigseln. Så vid 13:30 var det dags för first look på berget nedför lokalen. Direkt efter det så tog vi några gruppfoton och familjebilder och sen var det dags för porträtten.

Porträtt


Eftersom Bokenäset ligger så fint men möjligheten till en del olika miljöer så valde vi att fota runt om på platsen. Vi fotade porträtt från 13:45-15:15 ungefär och vi klarade oss NÄSTAN ifrån regnet. Precis i slutet på portätten började det komma lite droppar och som var hade jag med mig två paraplyer som dom fick låna. Väldigt fint det med på bild tycker jag. Speciellt dessa genomskinliga. Köpa på Dommarstore och kostar 60:- har jag för mig.

Vigsel


Sedan var det dags för mig att åka mot Bokenäs kyrka och jag anlände strax efter 15:30. Jag vill alltid gärna vara ca 30 min innan vigseln i kyrkan för att hinna fota lite gäster som kommer, prata med prästen och ladda om med batterier och minneskort.

Brudskål & Mingel


När paret tillslut kom iväg ifrån kyrkan i sin transport så rullade jag mot Bokenäset igen. Där passade jag på att fota lokalen lite och sedan minglet innan brudparet anlände.

Middag & golden hour

Middagen startade klockan 18:00 direkt efter gruppfotot. Det inleddes med förrätt och tal och fortsatte så fram tills att vi hade paus där vi fotade lite golden hour bilden men tyvärr utan själva golden hour. Tyvärr kan man ju aldrig veta hur solnedgången blir men vi fick ändå en mysig stund och fotade några fina bilder vid vattnet.

Körschema

Eftersom jag inte har körschemat innan själva minglet blir det lite färre hålltider innan dess. Men såhär såg dagen ut:


12:00 Fotografen anländer

13:30 First look

13:45 Porträtt

16:00 VIgsel

17:15 Mingel

17:25 Brudparet anländer och brudskål

17:55 Samling på gräsmattan för en gruppbild

18:05 Sittning startar, vin till förrätten serveras

18:15 Förrätten serveras

18:40 Tal 1

19:00 Tal 2

19:15 Servettleken

19:20 Förrätt dukas av, brudparet går iväg för golden hour fotografering

19:40 Tal 3

19:50 Varmrätten serveras

20:15 Tal 4

20:40 Disneymedly

20:55 Varmrätt dukas av, påfyllning av vin

21:05 Tal 5

21:25 Tal 6 och film från svensexan

21:35 Disney-bloopers

21:55 Lek med godissnöre

22:00 Avsluta middagen och gå en trappa upp för efterrätt

22:10 Mingel-efterrätt brudparet skär upp tårtan

22:50 Samling för vals, ut med shottbrickor och isfacklor mitt i låten