Allt började hösten 2020


Första gången jag hade kontakt med Julia & Erik var hösten 2020 när jag läste första kursen till bröllopskoordinator. Vi hade då ett möte för att jag behövde "öva" på att göra bröllopskoncept. Men i slutet av vårt möte så blev det även en förfrågan på att fotografera också. Julia & Erik hade som många andra dom senaste tre åren behövt flytta fram sitt bröllop på grund av pandemin. Så nu när det ÄNTLIGEN var dags så var dom peppade till tusen! Under detta bröllopet var jag på plats 8 timmar, klockan 11-19 och det var en väldigt varm dag. En utav dom varmaste 2022, så svetten rann på den här fotografen kan jag meddela!


Förberedelserna


Förberedelserna och bröllopsfesten var på VANN Spa i Brastad. Ett hotell och SPA som ligger fint vid Gullmarsfjorden. Det är en stor anläggning med många hotellrum, möjlighet till konferens och ett stort SPA. Julia & Erik valde att göra sig i ordning inför dagen i olika rum och sedan starta fotograferingen med en first look.Julia hade en frisör som heter Michaela på Salong Finess.

Blommorna är ifrån Blomsterlandet i Uddevalla.

First look & gruppfoton


Vi hade first look med start kl: 12:00 ute på gräsmattan nedanför hotellet men med utsikt över fjorden. Brudföljet stod på lite avstånd men fick vara med och se när dom träffades för första gången på bröllopsdagen. Det blev allt lite tårar och känslosamt.

Vigseln


Vigseln valde Julia & Erik att ha i Skredsviks kyrka. En kyrka som ligger ca 25 min ifrån Vann. Vigseln började klockan 14:00 och jag vill gärna vara i kyrkan ca 30 min innan vigseln drar igång. Så därför valde vi att lägga porträtten efter vigseln istället. Under vigseln sjöng Julias syster som var tärna och jösses, inte ett öga torrt, så magisk röst! Måste verkligen slå ett slag för er som har någon ni känner, vän eller familj, som KAN sjunga. Fråga om dom vill sjunga på ert bröllop! Det blir så mycket mer personligt.

Porträtten


Porträtten valde alltså paret att lägga efter vigseln då det var lite tajt schema under förmiddagen. Så klockan 16:00 var det dags för porträtt och tillbaka på Vann. Man kan nästan tro att vissa bilder är tagna i golden hour med motljuset men det är bara en skog som täcker det starkaste ljuset sådär perfekt!

Mingel, middag moves


Efter porträtten så var det dags för brudskål och mingel klockan 17. Minglet var på terrassen en våning upp och sedan var det middag på samma våning i ett utav dom stora konferensrummen. Det var även så att jag hade faktiskt med mig familjen så vi sov även över på hotellet denna dagen. Så när jag hade avslutat för dagen så var det middag med familjen och lite mys i hotellobbyn innan jag överraskade paret under bröllopsfesten och knäppte några extra bilder!

Brudparets körschema i korthet

Jag vet att många gärna ser andras körschema för bröllopsdagen. Så delar med i korta drag hur brudparets körschema såg ut.


7:00 Frukost

07:45 Frisören anländer

11:00 Fotografen anländer

12:00 First look

13:00 Åka mot kyrkan

14:00 Vigsel

15:00 Åka mot Vann

16:00 Porträtt

17:30 Brudskål & mingel

18:30 Förrätt serveras